Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,12
  • EURO
    %0,81
  • ALTIN
    %-0,64
  • BIST
    %0,97
Ahududulu Çikolatalı Pasta

Ahududulu Çikolatalı Pasta

Ahududulu Çikolatalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 35 gr tereyağı
  • 3 yumurta akı
  • 2 yumurta sarısı
  • 70 gr un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 75 gr toz şeker
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • ekstra 2 kutu kakolu kremşanti

İçi için

  • 1 su kadehi ahududu

Üzeri için

  • Kakao
  • Çikolata parçaları
  • Kıyılmış Antep fıstığı

Ahududulu Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?

  • Kek için tereyağını eritip bekletin. Yumurta sarıları ve toz şekeri karıştırma kabına alıp iyice çırpın.
  • Un ve kakaoyu harmanlayıp eleyerek azar azar ilave edin ve karıştırın. Tereyağını ilave edin.
  • Kuru ve pak kasede yumurta aklarını mikserle çırpın. 1 çay kadehi şekeri ilave edin ve katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
  • Spatula takviyesiyle değişik karışıma ilave edip çırpmadan karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarıp 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Soğumaya bırakın.
  • Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Soğuyan keki 8 cm ’lik pasta çemberi ile 8 parça kesin. Kekten bir parçayı çemberin tabanına yerleştirin.
  • Üzerine bir ölçü kremşanti sürüp ahududuları dizin. Tekerrür krema sürüp kekten bir parça kapatın. ötekilerini de bu biçimde hazırlayıp 1 saat buzdolabında bekletin.
  • Pastaları çemberden çıkartıp üzerini ve kenarlarını krema ile sıvayın. Üzerine kakao serpiştirip kenarlarına çikolata parçaları yapıştırın.
  • Ahududu ve kıyılmış fıstık ile süsleyerek servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın