Kek için tereyağını eritip bekletin. Yumurta sarıları ve toz şekeri karıştırma kabına alıp iyice çırpın.
Un ve kakaoyu harmanlayıp eleyerek azar azar ilave edin ve karıştırın. Tereyağını ilave edin.
Kuru ve pak kasede yumurta aklarını mikserle çırpın. 1 çay kadehi şekeri ilave edin ve katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
Spatula takviyesiyle değişik karışıma ilave edip çırpmadan karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarıp 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Soğumaya bırakın.
Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Soğuyan keki 8 cm ’lik pasta çemberi ile 8 parça kesin. Kekten bir parçayı çemberin tabanına yerleştirin.
Üzerine bir ölçü kremşanti sürüp ahududuları dizin. Tekerrür krema sürüp kekten bir parça kapatın. ötekilerini de bu biçimde hazırlayıp 1 saat buzdolabında bekletin.
Pastaları çemberden çıkartıp üzerini ve kenarlarını krema ile sıvayın. Üzerine kakao serpiştirip kenarlarına çikolata parçaları yapıştırın.
Ahududu ve kıyılmış fıstık ile süsleyerek servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.