2 yemek adalȩığı darı nişastası 1 çay bardağı su ile eritilir
1 su bardağı su
1 koli vanilya
Ahududulu Cheesecake Tarifi Yapılışı
22–23 cm lik kelepçeli kalıbı yağlıyoruz. Kalıbımızın tabanına göre yağlı kağıt kesip yerleştiriyoruz. Kalıbın içine su girmemesi için altını ve kenarlarını alüminyum folyoyla kaplıyoruz.
Bisküvileri un haline gelene kadar çekiyoruz. Eritilmiş tereyağını ilave edip karıştırıyoruz Bütünleşmezse bir kaşık süt ilave edebilirsiniz kalıbın tabanına düzgün bir şekilde yayıyoruz, kadehle bastırarak düzleştiyoruz.
Cheesecake harcı için tam malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ediyoruz. Fırını 160 dereceye ayarlıyoruz.
Labnenin suyunu süzüyoruz ve toz şekeri ilave edip tel mikserle bir dakika çırpıyoruz. Kremaya limon suyunu ilave ediyoruz ve labneye ilave ediyoruz.
Karışınca un ve vanilyayı ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Yumurtaları tek tek ilave ederek her birinden sonra çırpıyoruz.
Karışım hazır olunca dolaptan çıkardığımız tabanın üzerine döküyoruz. Kalıbı birkaç kere tezgaha vuruyoruz. Sıcak su döktüğümüz bir tepsiye oturtup kalıbı içine koyuyoruz ve fırına yerleştiriyoruz.
Hafif kızarana kadar pişiriyoruz Takribî 1 saat sürdü kapalı fırında 20 dakika bekletiyoruz sonra kapağı aralayıp 20 dakikada o biçimde bekletiyoruz ve dışarı alıp oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırıyoruz.
Sosu için ahududuya şekeri ve suyu ilave edip dolapta bir saat bekletiyoruz ve ocağa alıp bir çay bardağı soğuk suyla darı nişastasını eritip içine ilave edip kaynatmaya başlıyoruz.
Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp vanilyasını ilave edip ılıyana kadar kabuk yakalamaması için hafif karıştırıyoruz ve soğumaya vazgeçiyoruz.
Cheesecakein üzerine döküp en az 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.