Tabanı için, kelepçeli yuvarlak kek kalıbınızı tereyağı ile yağlayınız.
Eti burçak bisküvileri ve fındık içini kum gibi olacak biçimde rondo ile öğütünüz.
Tava da terayağını kısık ateşte eritip soğumaya vazgeçiniz.
Soğuyan tereyağ ile öğüttüğünüz burçak bisküvileri ve fındık içini bir kapta karıştırınız.
Evvelinde yağladığınız kelepleçeli kalıbın tabanına denk ölçüde harcı yayınınız ve üzerini bastırarak dümdüz olmasını sağlayınız buzdolabında yarım saat bekletiniz.
Keki için derin bir karıştırma kabında evvel labne peyniri mikserle karıştırarak açınız.
Sonrasında kremayı ile ederek karıştırmaya devam ediniz.
İçerisine 4 adet yumurta ilave ederek karıştırmaya devam ediniz.
Un ve şekeri en son ilave ederek karıştırınız.
Buz dolabında yarım saat dinlenen tabanınızın üzerine hazırladığınız bu harcı dökerek kek kalıbını tezgahta hafifçe tezgaha vurarak oluşan kabarcıkların dışarı çıkmasını sağlayınız.
Fırınınızı 130 derece de alt üst açarak fransız olarak ısıtınız. Bu esnada kek kalıbınızı bir tepsi içerisine yerleştiriniz kek kalıbınızın yarısına gelecek biçimde su doldurunuz çatlamaması için.
Tepsiyi ısıttğınız fırında 1 saat açmadan pişiriniz.
Sonrasında fırın derecenizi 180 derece de 20-30 dk üzeri kızarana kadar hakimiyetli pişiriniz.
Pişen kekinizi su dolu tepsiden alarak soğumaya vazgeçiniz.
Ahududu sos için.Ahududunun üzerine 200 ml su ve 3 yemek kaşığı toz şekeri ilave ederek yarım saat bekletiniz.
Beklettiğiniz ahududuyu bir tencere alınız.
Bir kasede 1 çay kadehi soğuk su ile darı nişastasını çırparak açınız açtığınız darı nişastasını ahududunun üzerine tencere ilave ederek kısık ateşte rengi duru kıvamı koyulaşıncaya kadar çırpma teli ile karıştırarak pişiriniz ve soğuması için tezgaha alınız arada soğurken tekerrür karıştırınız.
Soğumuş olan kekinizin üzerine soğutulmuş ahududu sosunu dökünüz.
İsteğe bağlı olarak üzerini ahududu taneleri ile süsleyebilirsiniz. 12 saat buzdolabında dinlenmeye vazgeçiniz.Afiyet olsun.