Merhaba, E-Tarifler takipçileri bugün sizlere Ağlamaklı Pasta Tarifi vereceğiz. Bu harika pastanın tadına bakan herkesin ilk önce anlaşmaya varılmış olduğu bir lezzet. Allah kimseyi ağlatmasın da bu pasta da ağlatmadan yenmiyor 🙂 (üzerinden akan sosa bu ad verilmiş). Ağlamaklı Pasta Tarifinde şeker ve yumurtayı köpük olana değin çırpmak çok önemli, her kek malzemesinde olduğu gibi un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir yerde harmanlayıp birkaç kere eledikten sonra harça ilave edelim böylece kek daha hacimli olacaktır. Üzeri için hazırladığımız çikolatalı sosu ılınmasını bekleyelim ılındıktan sonra üzerine dökelim. Pastanın kremasını hazırladıktan (toz krem şanti ve süt ile hazırlanan) buzdolabında bir vakit beklettikten daha sonra kullanmamanızı öneririz.
3 tane yumurta
255 gram (1.5 su bardağı) şeker
375 gram (1.5 su bardağı) süt
90 gram (1 akarsu bardağı) sıvı yağ
21 gram (3 yemek yemek kaşığı) kakao
bir paket kabartma tozu
1 nehir kaşığı karbonat
bir paket vanilya
292 gram (2+ 1/3 (üçte bir su bardağı) un
Üzeri için:
2 su bardağı süt
Kakaoku sos malzemeleri:
250 gram (1 su bardağı) süt
375 gram (1,5 su bardağı) su
9 gram (1 yemek kaşığı) un
14 gram (2 yemek yemek kaşığı) kakao
7 gram (1 yemek yemek kaşığı) nişasta
75 gram (5 yemek yemek kaşığı) şeker
Ve Keza Üzeri İçin
1 paket krem şanti,
250 gram (1 su bardağı) süt
Ilk Önce yumurtaları karıştırma kabına kıralım üzerine şekeri ek edip, mikserle beyaz bir renk olana kadar çırpalım. Sonra sırası ile süt ve sıvıyağı ekleyelim. Öbür bir kapta un, kakao kabartma tozu, vanilya ve karbonatı harmanlayalım, elekten geçirip değişken malzemeye ekleyelim bir kaç dakika çırpalım, yağladığınız fırın tepsisine dökelim. 200 derecelik ısıda pişmeye bırakalım. Kekimiz piştikten sonra, birincil sıcaklığı çıkar çıkmaz 375 gram sütü gezdirerek üstüne dökelim. Keki soğumasını bekleyelim biz bu vesileyle krem şantiyi hazırlayalım 1 su bardağı (250 gram) süte toz krem şantiyi dökelim ve karıştıralım.
Hazır olan krem şantiyi soğuyan kekin üzerine yayarak dökelim bir kenara alalım, biz sırası gelmişken çikolata sosunu hazırlayalım. Çikolata sos planlamak için, bir tencereye sütü dökelim, 1,5 kadeh suyu sütün üstüne ilave edelim, daha sonra sırası ile, un, kakao, nişasta ve şekeri ek edelim aralıksız karıştırarak kısık ateşte kıvama gelene dek pişirelim. Pişen çikolata sosunu arada bir karıştırarak soğumasını sağlayalım. Çikolata sosumuz soğuyunca krem şantinin üstüne kaşıkla dökelim, çikolata sosunun biraz akıcı olmasına özen gösterirseniz bakış olarak pastanın ismine yakışan bir görüş sağlayabilirsiniz. Acıklı pastanız hazır, afiyet olsun…
Anekdot : Lütfen soğuk servis yapınız sağlık olsun…