Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 1 çay kadehi süt
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilin
  • 1 su kadehi un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su kadehi süt
  • 1 koli 2 poşet kremşanti
  • 1,5 su kadehi süt
  • 1 koli akışkan krema
  • 2 koli çikolata 80 gram

Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kekimiz için yumurta şeker ve vanilini çırpıyoruz. Akışkan malzemeleri ilave edip kuru malzemeleri eleyerek ilave ediyoruz. Yağladığımız dikdörtgen borcama döküp evvelden ısıtılmış 180° fırında 15-18 dakika pişiriyoruz.
  2. Kek pişerken kremşantiyi yapıp dolaba kaldıralım.
  3. Ganaj için kremayı tencereye alıp çikolataları eritiyoruz soğumaya vazgeçiyoruz.
  4. Pişen ve soğuyan kekin üzerine sütü döküp nemlendiriyoruz. Krem şantiyi de üzerine koyup düzlüyoruz üzerini.
  5. Soğuyan ganajıda üzerine döküp dolapta 4 saat dinlendiriyoruz. Süslemek için ceviz kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın