Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 çay kadehi süt
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay kadehi su
  • 1 kutu toz krem şanti
  • 1 su kadehi un
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya
  • 1 su kadehi süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 kutu toz krem şanti
  • 1.5 su kadehi süt
  • 1 kutu hazır çikolata sosu
  • 2.5 su kadehi süt
  • 1 su kadehi süt

Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Zaman kazanmak için evvel kremayı ve sosu hazırlıyoruz. Krema için bir tencereye süt, şeker ve unu alıyoruz ve kesintisiz karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Ceylan göz olmaya başlayınca altını kapatıp soğumaya vazgeçiyoruz aynı anda çikolata sosu ve sütü minik bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz ve soğumaya vazgeçiyoruz.
  3. Krem şantimizi de ayrı bir kapta hazırlayıp dolaba kaldırıyoruz.
  4. Keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp 3-4 dakika çırpıyoruz köpük kıvamına gelince akışkan yağ, sütü ve suyu katıyoruz hoşça karıştırıyoruz.
  5. Ardından kakao, kabartma tozu, vanilya, toz kremşanti ve unu ilave edip karışıncaya kadar çırpıyoruz.
  6. Hafif yağladığımız bir borcama Olasıysa büyük olsun keki döküyoruz. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Ben yarım saat pişirdim ama lüzumlu bir vakit vermiyorum zira her fırın değişik müddette pişirebiliyor.
  7. Keki fırından çıkınca soğumaya vazgeçiyoruz. Soğuyan kekin üzerine 1 su kadehi soğuk sütü dolaştırarak nemlendiriyoruz.
  8. Hazırladığımız kremşanti ve kremayı buluşturup ikisini hoşça çırpıyoruz. Bu karışımı nemlendirdiğimiz kekin üzerine yayıp düzenliyoruz.
  9. Son olarak çikolata sosu da üzerine döküp düzenliyoruz. Pastayı en az 3-4 saat en ideali ise bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun :.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın