Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • Yarım çay kadehi akışkan yağı
  • 1 çay kadehi süt
  • 1 su kadehi un
  • 1 kutu kabartma
  • 1 kutu vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Islatmak için 1 su kadehi süt
  • 1 su kadehi soğuk süt
  • 1 kutu kremşanti
  • 2 su kadehi süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı akışkan yağı
  • 40 gram bitter çikolata

Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Evvel derin bir kaba yumurtaları kırıyoruz üzerine şekeri ilave edip mikserle yumurtalar iyice kabarana kadar çırpıyoruz sütü ve akışkan yağıda ilave ediyoruz.
  2. Kabartma tuzu ve vanilyayıda eleyerek ilave ediyoruz kakaoyu da ilave edip tam malzemeler hoşça karışınca dikdörtgen borcama dökün.
  3. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz fırından çıkıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine sütü döküyoruz mikserle çırptığımız kremşantiyi üzerine yayıyoruz dolaba kaldırıyoruz süre varsa 1 gece bekletiyoruz.
  4. Bu arada sos için tencereye sırasıyla sütü şekeri kakaoyu unu ilave edip kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  5. Ocaktan alınca üzerine akışkan yağı ve çikolatayı da ilave edip karıştırıyoruz soğumaya vazgeçiyoruz kıvamı koyu olursa soğuk sütle ayarlayabilirsiniz tatlımızı dolaptan çıkarıp üzerine sosu dökün.
  6. Dilediğimiz gibi süsleyerek servis ediyoruz sınayacaklara şimdiden afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın