İlk olarak keki hazırlamak için, yumurta ve toz şekeri bir kap içerisine alın. Hafifçe köpüklenene kadar mikser ile çırpın.
Üzerine akışkan yağ ve sütü döktükten sonra tekerrürden çırpın. Ardından kabartma tozu, kakao ve unu da ilave ederek malzemeler iyice aynılaşana kadar karıştırın.
Harcınız homojen bir hal almaya başladığında taze bunalmış portakal suyunu da ilave ederek tekerrür karıştırın.
Dikdörtgen veya yuvarlak bir fırın tepsisini, tereyağı ile yağlayın. Daha sonra kek harcını kalıba dökerek 180 dereceli fırında vasati 25 dakika pişirin.
Kek tabanı pişerken kremayı hazırlamak için, bir kabın içine toz krem şantiyi ve soğuk sütü alın. Krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Hazırladığınız krem şantiyi kıvam alması için buzdolabında bekletin.
Çikolata sosu için, çikolatayı küçük küçük kesin ve bir sos tenceresine alın. Üzerine kremayı ilave ettikten sonra kısık ateşte kaynatın ve erimesini bekleyin.
Pişen kekin üzerine yavaş yavaş süt dökün ve kekin sütü içine sürüklemesini bekleyin.
Keki nemlendirme işi bittiğinde, buzdolabındaki krem şantiyi kekin üzerine dökün ve spatula desteğiyle dağıtın.
Son olarak sıvı kıvamdaki çikolata sosunu da pastanın üzerine dökün ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Ağlayan Pasta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Ağlayan pasta imalinde isteğe göre beyaz çikolata, sütlü ve bitter çikolata kullanabilirsiniz.
Keki hazırlamak istemiyorsanız, hazır kek veya pandispanya da kullanabilirsiniz.
Keki nemlendirirken kürdan ile minik delikler açın. Bu sayede kekin içi de ıslanacaktır.