Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su kadehi un
  • 3 fincan toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1/2 su kadehi portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 fincan süt
  • 1 fincan akışkan yağ
  • 1 koli kabartma tozu

Keki Islatmak İçin:

  • 2 su kadehi süt

Kreması İçin:

  • 2 su kadehi soğuk süt
  • 1 koli krem şanti

Çikolata Sosu İçin:

  • 200 gram krema
  • 300 gram sütlü/bitter çikolata

Ağlayan Pasta Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak keki hazırlamak için, yumurta ve toz şekeri bir kap içerisine alın. Hafifçe köpüklenene kadar mikser ile çırpın.
  • Üzerine akışkan yağ ve sütü döktükten sonra tekerrürden çırpın. Ardından kabartma tozu, kakao ve unu da ilave ederek malzemeler iyice aynılaşana kadar karıştırın.
  • Harcınız homojen bir hal almaya başladığında taze bunalmış portakal suyunu da ilave ederek tekerrür karıştırın.
  • Dikdörtgen veya yuvarlak bir fırın tepsisini, tereyağı ile yağlayın. Daha sonra kek harcını kalıba dökerek 180 dereceli fırında vasati 25 dakika pişirin.
  • Kek tabanı pişerken kremayı hazırlamak için, bir kabın içine toz krem şantiyi ve soğuk sütü alın. Krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız krem şantiyi kıvam alması için buzdolabında bekletin.
  • Çikolata sosu için, çikolatayı küçük küçük kesin ve bir sos tenceresine alın. Üzerine kremayı ilave ettikten sonra kısık ateşte kaynatın ve erimesini bekleyin.
  • Pişen kekin üzerine yavaş yavaş süt dökün ve kekin sütü içine sürüklemesini bekleyin.
  • Keki nemlendirme işi bittiğinde, buzdolabındaki krem şantiyi kekin üzerine dökün ve spatula desteğiyle dağıtın.
  • Son olarak sıvı kıvamdaki çikolata sosunu da pastanın üzerine dökün ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Ağlayan Pasta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Ağlayan pasta imalinde isteğe göre beyaz çikolata, sütlü ve bitter çikolata kullanabilirsiniz.
  • Keki hazırlamak istemiyorsanız, hazır kek veya pandispanya da kullanabilirsiniz.
  • Keki nemlendirirken kürdan ile minik delikler açın. Bu sayede kekin içi de ıslanacaktır.
  • Çikolata sosunu krem şantinin üzerine dökmeden evvel, sosun soğuduğundan emin olun. Aksi takdirde krem şanti eriyecektir.
  • Dilerseniz, krem şanti yerine muhallebi veya puding de kullanabilirsiniz.
  • Meyveli ağlayan kek için, hazırladığınız kek tabanını ikiye parçalan. Ortasına dilimlenmiş muz ve çilek ilave ederek lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Ev imali çikolata sosu tarifini de anekdotlarınız arasına ilave etmeyi unutmayın.

1 Porsiyon Ağlayan Pasta Kaç Kalori?

  • Orta ebatlarda bir dilim ağlayan pasta, takribî 275 kaloridir. Şeker içeriği yüksek olduğu için, miktarlı bir biçimde harcanması önerilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın