Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi un
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 4 yemek kaşığı akışkan yağ
  • 1,5 su kadehi sut
  • 1 kutu sade krem santi
  • 1 kutu hazır çikolata sos
  • İsteğe bağlı çilek ,hindistan cevizi antep fistığı kullanabilirsiniz

Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kek için yumurta ve şekeri çırpıyoruz.Unu ,kabartma tozu ,vanilyayı ilave ediyoruz.
  2. Akışkan yağı ve sütü en son ilave ediyoruz çırpıyoruz.
  3. Yağlanmış fırın kabına alıp evvelden ısıttığımız fırında hakimiyetli bir biçimde pişiriyoruz.
  4. Kek pişerken krem şantisini üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz.
  5. Çikolata sosunu da aynı biçimde pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkan kekin ilk sıcağı çıkınca bir buçuk şu kadehi süt ile her tarafına gelecek biçimde nemlendiriyoruz iyice soğuduktan sonra krem şantisini sürüyoruz.
  7. Çikolata sosunu da üzerine dolaştırıp bir kaç saat dinlenmeye vazgeçiyoruz.
  8. Daha sonra isteğe göre üzerini ziynetliyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın