Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Ağlayan Kek
Sosyal Medyada Paylaş

Ağlayan Kek

Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi un
  • 3 yemek kaşığı kakao25gr
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 5 yemek kaşığı süt
  • Portakal  kabuğu rendesi
  • 1 koli hazır çikolata sosu
  • 1 koli kremşanti
  • 1, 5 su kadehi süt kek pişince üstüne dökülecek

Ağlayan Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım, 5 yemek kaşığı sütü ilave edelim ve geriye kalan kuru malzemeleri de ilave edip çırpalım.
  2. Yağladığımız borcama keki dökelim 180° derece fırında alt üst pişirelim ve çikolata sosunu hazırlamaya başlayalım .
  3. Kutunun üzerinde yazıldığı gibi hazırlayalım sosumuzu altını kapattıktan sonra kabuk yakalamaması için ara ara karıştıralım ve kremşantiyi hazırlayalım .
  4. Dolaba alalım kek fırından çıkınca ilk sıcağı çıkınca kürdanla delikler açalım ki kekin üstünde sütü daha iyi içine alsın ve 1,5 su kadehi kadehi sütü ilave edelim .
  5. Soğumaya vazgeçelim soğuyan keke kremşantiyi sürelim ve en sona soğuyan çikolata sosunu da her yere gelecek biçimde ilave edelim

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.