Krem şanti (sade) (Krem şanti ve çikolata sosu için paket üzerindeki süt miktarını kullandım.her pakete göre değişiklik gösteriyor)
Ağlayan Kek (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
Karıştırmaya devam ettiğimiz sırada sıvı yağı azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Sütü de ekleyip karıştıralım.
Un, vanilya, kabartma tozu, kakaoyu *eleyerek* ekleyelim ( bir çimdik tuz atmayı da unutmayın 🙂 ) ve çırpmadan sadece spatula yardımıyla alt üst olacak şekilde karıştıralım.
Yağlanmış dikdörtgen borcam tepsiye dökelim. 160° fırında 25-30 dakika kontrol ederek pişirelim.
İlk sıcaklığı çıkan kekimizi 1 su bardağı süt ile ıslatalım.
Üzerine krem santiden 1 kaşık ayırıp kalan krem şantiyi yayalım.
Çikolata sosunu da gezdirelim. İstediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. 📌 yumuşak kek severler ıslatmak için süt miktarını 1. 5 su bardağı olarak kullanabilirsiniz.Sağlıkla, afiyetle yiyin ❤️🌸.