1 koli çikolata sosu isteyen sosu konutta kendi yapabilir ben hazır kullandım:
Ağlayan Kek Tarifi Yapılışı
Öncelikle kekin üzeri için kremşantimizi 1. 5 su kadehi süt ile çırpıp buzdolabında bekletiyoruz.
Daha sonra keki nemlendirmek için sütümüz ve kahvemizi de karıştırıp dolaba koyuyoruz.
Kekimizi hazırlamak için öncelikle yumurtaları ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
Daha sonra sütümüzü ve kakaoumuzu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
En son kalan malzemeleri ilave edip yüksek devirde çırpıyoruz.
Kekimizi dikdörtgen bir borcama alıp 180 derecelik fırınımızda pişiriyoruz.
Pişen keki soğumaya vazgeçiyoruz ve çikolata sosumuzu hazırlıyoruz.
Kekimiz soğuduktan sonra kekimizi nemlendirmek için üstüne bıçak ile delikler açıp dolaptan çıkardığımız sütlü kahve karışımımızı döküyoruz.
İyice soğuyan kekimize kremşantimizi döküyoruz.
Buzdolabında 1 saat dinlenmeye vazgeçiyoruz.
Ilıyan çikolata sosumuzu da dolaptan çıkardığımız kekin üzerine dolaştırarak tatlımızı bitiriyoruz. Ben üstünü antep fıstığı tozu ile süsledim. Dileyen ceviz, hindistan cevizi vb kullanabilir. Afiyet olsun :.