Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Ağlayan Kek
Sosyal Medyada Paylaş
8 Nisan 2021
admin

Ağlayan Kek

Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt (İsterseniz süt kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • İçine biraz portakal kabuğu ve portakal suyu
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 kare sütlü çikolata
  • Birazcık margarin

Ağlayan Kek Tarifi Yapılışı

  1. 4 yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz daha sonra şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Sonrasında sırayla diğer malzemelerimizi ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Unu kabartma tozuyla karıştırıp kek hamuruna ilave ediyoruz.
  4. Borcamı margarin ile yağladıktan sonra 170 derecelik fırına veriyoruz. 20-25 dakika piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
  5. Soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edip biraz dolapta bekletiyoruz.
  6. Dolaptan çıkardıktan sonra çikolata sosunu üzerine döküp afiyetle yiyoruz.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.