Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ağlayan Kek

Ağlayan Kek

Tarifin Hikayesi

Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti (1 su bardağı süt)
  • 1 paket çikolata sos (2 su bardağı süt)

Ağlayan Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk öncelikle derin bir kabın içerisine yumurtalar kırılır. Şeker ilave edilip köpürene kadar çırpılır.
  2. Sırasıyla süt sıvı yağ eklenir biraz daha çırpılır sonra kakao vanilya ve kabartma tozu da eklenir çırpılmaya devam edilir.
  3. Pürüzsüz hale geldiğinde yağlanmış bor cama dökülür. 180 200 derecede 15 dakikaya kadar pişirilir. Çatal veya kürdan batırılarak test edilir.
  4. Piştiyse fırın kapatılır. Pişen keke kurdan veya çatal ile delikler açılır. 1 buçuk su bardağı süt kekin üstünde gezdirilir ve sütü çekmesi beklenir.
  5. Kek sütü çekip soğuduğu zaman hazırladığımız krem şanti kekin üzerine pürüzsüz bir şekilde yayılır.
  6. Yine aynı şekilde hazırladığımız çikolata sos soğuduğu zaman krem şanti koyduğumuz kekin üzerine yayılır.
  7. Bu aşamada biraz dikkat etmek gerekir. Çünkü krem şanti kakao ile birbirine karışabilir.
  8. Çikolata sosumuzu da kekin üzerine sürdükten sonra istediğimiz büyüklükte dilimler keserek şekil verebilirsiniz 😇.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın