Ilk Önce kek kısmını hazırlayın iyice margarinlenmiş en minik kare borcama harcı dökün.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece fansız ayarda pişirin (kullandığım borcam ölçüsü 22×22).
Kek pişerken çikolatalı sos kısmını hazırlayın normalde sosun arkasından 2 su bardağı süt ile pişirin ,yazıyor fakat ben kıvamlı olması için 1 su bardağı süt ile pişiriyorum.
Çikolata sosu süt ile kaynayana kadar pişirin karıştırarak pişirin ki dibini tutmasın dibi yanmasın pişince soğuması için kenara koyun nadiren karıştırın kabuk tutmasın.
Kremşanti kısmı için kremşantiyi de süt ile hazırlayın en son içine hindistan cevizi koyun ve dolaba kaldırın, hazırlanan kremşantiden 2 yemek kaşığı dek ayırın daha sonra süsleme de uygulamak için.
Kek pişince birincil sıcağı gidince demin sıcakken 1 çay bardağı süt 1 tatlı kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı dek akıcı yağ ile keki nemlendirmek için karışım hazırlayın ve kekin her yerine dökün.
Kek soğuduktan sonradan üzerine kremşantiyi eşit şekilde yayın ve buz dolabına hatta buzluğa 10 dk koyun.
Hafif kremşanti donunca soğumuş çikolata sosu o kadar dökün birbirlerine karışmasınlar diye ben soğutup pek döküyorum .
Çikolata sosunu çikolata sosunu da döktükten daha sonra ayırdığınız kremşantiyi hafif su ile sıvılaştırın ama fazla değil üzerine şekil verebilmemiz için cıvık olması amacıyla yani krema pompası varsa onunla yahut şırınga yada poşete koyup minik bir delik açarak sıkabilirsiniz .
Dümdüz çizgiler şeklinde sıkın ve kürdan ile bir altında bir yukarı çekin görselde ki şekil olur şekil yerine getirmek zorunda değilsiniz ben bilgilendirmek istedim dilediğiniz gibi süsleyin 🤗.