Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %0,73
  • ALTIN
    %-1,07
  • BIST
    %0,94
Afyon Kaymağı Tatlısı

Afyon Kaymağı Tatlısı

Afyon Kaymağı Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1 kutu vanilya

İçi için

  • 1 kutu krem şanti
  • 1 su kadehi süt
  • fındık içi
  • Hindistan cevizi

Afyon Kaymağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

1 kilo süt, 3 kahve fincanı şeker, 3 kahve fincanı un, iyice karıştırılıp pişirilir, 1 kutu vanilya, ilave edilir,  ateşten alınır. 15 dakika mikserle çırpılır. Fırın tepsisine bol Hindistan cevizi serpilir, pişirdiğimiz muhallebi dökülür muntazam bir biçimde dağılır , ılındıktan sonra 1 su kadehi süt ile krem şanti yapılır, muhallebinin üzerine krem şanti muntazam biçimde yerleştirilir.üzerine fındık içi serpilir. Buz dolabında bir gece bekletilirse katlarken güçlük olmaz. Servis yapacağımız zaman üstüne hindistan cevizi, hırpalanmış fındık  serpip  keserek rulo biçimi veriyoruz. Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın