Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Açma Tarifi

Açma Tarifi

Açma, hamur işleri içinde en çok yapılan en nefis ve en kolay hamur işidir. Basit hamur işi tarifleri arıyorsanız, bizim bu açma tarifinin tam size kadar olduğundan belirli olabilirsiniz. Kuru maya ile yalpan açma tarifi, mayanın yanma riski olmadığı için son derece pratik bir açma tarifidir. Açma hamuru hazırlarken olası olduğunca yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın. Zira hamur sert olursa açma olması gerektiği gibi yumuşacık bir kıvamı olmayacaktır.

Açma tarifi malzemeleri aralarında bulunan süt miktarı açmanın ana malzemesidir ve açmanın lezzeti sütün miktarıyla alakalıdır. Bu yemek tarifleri sitesi içinde arama yaparak açma açık havada daha bir fazla hamur işleri tarifine ve resimli yemek yemek tariflerine ulaşabilirsiniz. İşte size mayalı hamurdan yapılan lezzetli bir hamur işi olan kolay açma tarifi, sıhhat olsun.

Açma Tarifi için Malzemeler

3 su bardağı süt

1 yemek kaşıgı kuru maya

2 yemek kaşıgı şeker

1 tatlı kaşıgı tuzlu

1 su bardagı istikrarsız yag

alabidigine un .

Açma Tarifi

Sütü bir kabın içerisine alıp ılık hale gelene dek ısıtalım ısınan sütün içine mayayı atıp karıştırın diğer bir kabın içerisine şekeri, tuzu, sıvı yağı koyalım sonrada ılıyan mayalı… Sütü de içine boşaltıp karıştırın elimizle daha sonra yavaşça un ekleyelim açmanın hamuru gayet yumuşak olacak. ele biraz yapışır haldeyken hamuru yoğurmayı bırakabilirsiniz sütlü ve yağlı olan hamur kendini çabukça toplayacaktır ağzı kapalı kilitli bi kapta yaparsanız hamurunuz yarım saat olmadan kabaracaktır çabukça ufak bi kabın içine koyulan az bir arz sıvı yağla elinizi yağlayarak açma hamurunu alıp istediğiniz şekili verin 200 dereceli fırında pişirin herkesin ayıla bayıla yediği çok yumuşak pofuduk açma tarifini sizlerle paylaşmak istedim afiyet olsun …

Gönderen: Aycan Hanım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın