Açma, hamur işleri içinde en çok yapılan en lezzetli ve en kolay hamur işidir. Basit hamur işi tarifleri arıyorsanız, bizim bu açma tarifinin tam size göre olduğundan kesin olabilirsiniz. Kuru maya ile yalpan açma tarifi, mayanın yanma riski olmadığı için son derece pratik bir açma tarifidir. Açma hamuru hazırlarken mümkün olduğunca yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın. Zira hamur sert olursa açma olması gerektiği gibi yumuşacık bir kıvamı olmayacaktır.
Açma tarifi malzemeleri arasında yer alan süt miktarı açmanın asıl malzemesidir ve açmanın lezzeti sütün miktarıyla alakalıdır. Bu yemek yemek tarifleri sitesi içinde arama yaparak açma dışarıya daha bir fazla hamur işleri tarifine ve resimli yemek tariflerine ulaşabilirsiniz. İşte size mayalı hamurdan yapılan lezzetli bir hamur işi olan basit açma tarifi, sıhhat olsun.
3 su bardağı süt
1 yemek yemek kaşıgı kuru maya
2 yemek yemek kaşıgı şeker
1 tatlı kaşıgı tuz
1 su bardagı sıvı yag
alabidigine un .
Sütü bir kabın içerisine alıp ılık hale gelene değin ısıtalım ısınan sütün içine mayayı atıp karıştırın diğer bir kabın içerisine şekeri, tuzu, istikrarsız yağı koyalım sonrada ılıyan mayalı… Sütü de içine boşaltıp karıştırın elimizle daha sonra yavaş yavaş un ekleyelim açmanın hamuru gayet yumuşak olacak. ele birazcık yapışır haldeyken hamuru yoğurmayı bırakabilirsiniz sütlü ve yağlı olan hamur kendini çabukça toplayacaktır ağzı kapalı kilitli bi kapta yaparsanız hamurunuz yarım saat olmadan kabaracaktır çabukça küçük bi kabın içine koyulan eksik bir tedarik değişken yağla elinizi yağlayarak açma hamurunu alıp istediğiniz şekili verin 200 dereceli fırında pişirin herkesin ayıla bayıla yediği fazla yumuşak pofuduk açma tarifini sizlerle paylaşmak istedim sağlık durumu olsun …
Gönderen: Aycan Hanım