Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %-1,88
  • BIST
    %-0,10
Acılı Barbunya

Acılı Barbunya

Acılı Barbunya Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram barbunya
  • 2 kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 2 sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı susam

Acılı Barbunya Nasıl Yapılır?

  • Barbunyaları ayıklayıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Şekerleri ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı ince dilimleyip ilave edin.
  • Biberlerin çekirdeklerini arınıp şerit halinde doğrayın ve soğanlara ilave ederek soteleyin.
  • Haşlanmış barbunya ve baharatları ilave edip birkaç dakika daha pişirin. Servis tabağına alın ve üzerine kavrulmuş susam serpiştirerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın