Süt, un, nişasta ve toz şekeri tencereye alarak çırpma teliyle karıştırın. Orta ısılı ocağın üzerine alıp, kaynamaya başlayana kadar aralıksız karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra, birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
Vanilya ve tereyağını ilave edip, yine pürüzsüz olacak biçimde çırpın. Kullanacağınız kase veya fincanları, tatlıların basit çıkması için sudan geçirin ve fazla sularını süzün.
Muhallebinin 1/3 ’şanı kaselere, üzerinde boşluk kalacak biçimde paylaştırın. Kalan muhallebiye damla çikolatayı ilave edin ve çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Muhallebinin üzerine paylaştırın. 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra fincanı ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine çikolata sos dolaştırıp servis yapın.