Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,29
  • BIST
    %-0,25
Acilen Tatlı

Acilen Tatlı

Acilen Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su kadehi süt
  • 3/4 su kadehi toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 koli vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kadehi damla çikolata

Üzeri için:

  • Çikolata sos

Acilen Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Süt, un, nişasta ve toz şekeri tencereye alarak çırpma teliyle karıştırın. Orta ısılı ocağın üzerine alıp, kaynamaya başlayana kadar aralıksız karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra, birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Vanilya ve tereyağını ilave edip, yine pürüzsüz olacak biçimde çırpın. Kullanacağınız kase veya fincanları, tatlıların basit çıkması için sudan geçirin ve fazla sularını süzün.
  • Muhallebinin 1/3 ’şanı kaselere, üzerinde boşluk kalacak biçimde paylaştırın. Kalan muhallebiye damla çikolatayı ilave edin ve çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Muhallebinin üzerine paylaştırın. 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra fincanı ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine çikolata sos dolaştırıp servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın