Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,97
  • ALTIN
    %-3,14
  • BIST
    %1,15
Acıbadem Kurabiyeli Ve Bitter Çikolatalı Semifreddo

Acıbadem Kurabiyeli Ve Bitter Çikolatalı Semifreddo

Acıbadem Kurabiyeli Ve Bitter Çikolatalı Semifreddo Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g % 60 bitter çikolata
  • 4 adet büyük boy, oda ısısında yumurta
  • 50 g toz şeker
  • 500 ml soğuk süt kreması
  • 100 g acıbadem kurabiyesi

Üzeri için

  • Kakao ve acıbadem kurabiyesi kırıntıları

Acıbadem Kurabiyeli Ve Bitter Çikolatalı Semifreddo Nasıl Yapılır?

@kitchenart_ist
16.4 bin takipçi
Beyza yücel

  • Yumurtaları ısıya dayanıklı bir kap içerisine kırın ve toz şekeri ilave ederek krema kıvamına gelene kadar el mikseriyle çırpın. Çırptığınız yumurtaların kabını, içinde su kaynayan tencerenin üzerine oturtarak, kabarıp kıvam alana kadar 6-8 dakika kadar el mikseriyle çırpmaya devam edin. Bu esnada ocağın altını azıcık kısarak suyu kaynatmadan hafifçe tıkırdamasını sağlayın. Bu harekâtı çok dikkatli ve ara vermeden yapmanız ehemmiyetli, aksi takdirde yumurtanın pişmesine ya da çok uzun vakit çırparak yumurtanın sosundan ufalamasına neden olabilirsiniz. Çırptığınız yumurtalar koyu kıvama geldiğinde ılınması için kenara alın.
  • Soğuk kremayı katılaşana kadar iyice çırpın ve bitter çikolatayı eritin. Erittiğiniz çikolatayı oda ısısına gelen yumurtaların içerisine ilave edin ve bir spatula dayanağıyla çok fazla karıştırıp söndürmemeye özen göstererek birbirine yedirin. Çikolatalı karışımı çırpılmış kremanın içerisine 3-4 seferde olacak biçimde ilave edin ve spatulayla alttan katlama usulüyle yedirip, homojen bir karışım haline getirin.
  • Baton kalıbınızı 15 cmx30 cm kenarlardan bir ölçü taşırarak streç film ile hiç boşluk kalmayacak biçimde kaplayın. Hazırlamış olduğunuz semifreddo karışımını kalıbın yarısını dolduracak şekilde kalıbınıza boşaltın ve üzerini bolca bölünmüş acıbadem kurabiyesiyle kaplayın. Geri kalan harcı ilave edip kenarlardan taşan streç film ile üzerini kapatarak derin dondurucuya kaldırın. Sertleşene kadar, takribî 4 saat derin dondurucuda bekletin.
  • Semifreddo yeterince donup kıvama geldiğinde baton kalıbınızı ters çevirerek çıkarın. Rahat kesebilmek için oda sıcaklığında azıcık beklettikten sonra üzerine kakao ve parçaladığınız acıbadem kurabiyeleri serpip, dilimleyerek servis yapın. Semifreddoyu dondurma gibi derin dondurucuda muhafaza etkeniz gerektiğini unutmayın.

Labne peynirli soğuk tatlı tarifi için tıklayın

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın