Acı Soslu Çıtır Hindi Kanadı Tarifi İçin malzemeler
- 1 kilogram hindi kanadı
- 100 ml krema
- 2 yemek kaşığı acı sos
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 kereviz sapı
- 1~2 dal taze kekik
- Tuz
- Karabiber
- 2 su kadehi cornflakes
Acı Soslu Çıtır Hindi Kanadı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hindi kanatlarını haşlayın. Derin bir kapta krema, acı sos, ezilmiş sarımsak, ince doğranmış kereviz sapı, kekik, tuz ve baharatları ilave edip iyice karıştırın.
- Hindi kanatlarını evvel acılı sosa ardından cornflakese bulayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Acı soslu çıtır hindi kanadını, sebzeli bulgur pilavı ve soğan halkası ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Acı Soslu Çıtır Hindi Kanadının Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlamadan evvel hindi kanatlarını deniz tuzu ile marine edip 1 saat dinlendirin.
- Hindileri pişirirken değişik bir bölgeye bir kap su ilave edin. Böylece et kurumadan yumuşayacaktır.
- Sosun yoğunluğunu çoğaldırmak için rendelenmiş domates kullanabilirsiniz.
- Hindiyi sosa buladıktan sonra 20 dakika bekletin. Ardından tekerrür soslayıp cornflakese bulayın.
1 Porsiyon Acı Soslu Çıtır Hindi Kanadı Kaç Kaloridir?
Çıtır hindi kanatlarının bir porsiyonu, takribî 145 kaloridir. Protein ve demir içeriği yüksek olan bu tarifi, perhiz listelerine ekleyebilirsiniz.
Yeni sene sofrasında hazırlayabileceğiniz hindi tariflerine göz atmayı unutmayın! Pratik ve lezzetli bir biçimde sunulan yılbaşı yemeklerine sitemizden erişebilirsiniz.