5 Dakikada KAHVELİ İKRAMLIKLAR (Truffle) Tarifi İçin Malzemeler
24 adet kedidili bisküvi
120g çikolata (bitter ve sütlü karmakarışık)
100g labne peyniri
180ml sıcak su
1,5 tatlı kaşığı granül kahve
160g çikolata (bitter ya da sütlü kullanabilirsiniz)
5 Dakikada KAHVELİ İKRAMLIKLAR (Truffle) Tarifi Yapılışı
İlk olarak kedidili bisküvilerimizi fermuarlı torbada veya mutfak robotunda un haline getirelim.
Granül kahveyi bir fincana alarak üstüne kaynar su ekleyelim ve karıştıralım. Granül kahve bildiğimiz suda çözünen kahveler, özel bir kahve değil 🙂 yazının devamında detaylı anlatacağım.
Hazırladığımız sıcak kahveyi çikolatanın üzerine dökerek çikolata eriyene kadar karıştıralım.
Tüm malzemeleri yani bisküvileri, çikolatalı kahveyi ve labne peynirini derince bir vahşi alarak güzelce karıştıralım.
Hazırladığımız harçtan bir arz alarak elimizle ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayalım.
Trufflerimizi kaplamak için çikolatamızı benmari usulü eritelim. Benmari usulü ile ilgili detayları aşağıya ekliyorum.
Hazırladığımız topları çikolataya bulayarak pişirme kağıdının üstüne yerleştirelim.
Buzdolabında çikolatalar tamamen donuncaya kadar bekletelim. (Buzdolabının sıradan bölmesinde muhafaza ediyoruz, dondurucuda değil!)
Kahveli ve çikolatalı trufflerimiz servise hazır.
Herkese sağlık durumu olsun 🙂
Ben yalnızca kahve kullandım, 3’ü bir arada olanlardan da kullanabilirsiniz fakat kahve tadı daha yoğun isterseniz bu şekilde yapmanızı öneririm. Ayrıca 3’ü bir arada kullandığımızda şeker miktarı da fazla olacağından çikolatayı azaltabilirsiniz.
Harcınızı hazırladığınızda kıvamı yumuşak ise kedidili bisküvi ekleyerek koyulaşmasını sağlayabilirsiniz. Benim için 1 paket bisküvi tatmin edici geldi ama kahve fincanınız büyük ise daha çok gerekecektir. 180 ml herzamanki su bardaklarından 1 parmak dek eksik oluyor.
Kaplamak için erittiğiniz çikolatanın daha sıvı olmasını isterseniz 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ek edebilirsiniz.
Çikolata ile kapladığınız trufflarımızı pişirme kağıdının üzerine yerleştirmenizi öneririm aksi durumda çikolata tabağa yapışacak ve tabaktan almanız kuvvet olacaktır. Pişirme kağıdı ile çok rahat bir şekilde kağıttan alabilirsiniz.
Ufak bir tencereye bir tedarik su alarak ısıtalım. Suyun üstüne değmeyecek şekilde ısıya dirençli bir kap yerleştirelim ve çikolataları bu kadın içerisinde erimeye bırakalım. Bu şekilde çikolatamızı eritmiş olacağız.