5 Dakikada Halleyli Ganajlı Parfe Meyveli Ve Bisküvili
5 Dakikada Halleyli Ganajlı Parfe Meyveli Ve Bisküvili Tarifi İçin Malzemeler
1 su kadehinden bir parmak beceriksiz süt
1 tekli sade kremşanti
1 koli kakaolu petibör bisküvi
6-8 adet kocaman çilek
1 adet büyük boy muz
4 adet halley, daha aşırıda koyabilirsiniz
Yarım koli çikolata
Yarım kutu krema 1 kutu da koyabilirsiniz, o zaman 1 koli çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin
5 Dakikada Halleyli Ganajlı Parfe Meyveli Ve Bisküvili Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir kabın içerisinde süt ile krem şanti çırpılarak koyu bir kıvam elde edilir, içerisine minik minik doğranmış çilek ben rondoda çektim ve dörde dağılınarak doğramış olduğumuz muzlar ilave edilir.
Halleyler minik minik doğranır, bisküvilerse kocaman parçalar halinde, kırılarak ilave edilip, iyice karıştırılır.
Streç serdiğimiz rastgele bir kap içine doldurulup, düzenlenir, üzerini de streç le kapatılıp, buzlukta en az 4 saat bekletilir, isterseniz de bu biçimde herzaman elinizin altında bulundurabilirsiniz.
Buzluktan çıkarılan parfe, streç deri çıkarılıp, buz dolabına alınıp bekletilir, besininiz zaman, sos hazırlanır.
Ganajı için, krema sos kabının içerisine alınır, orta ateşte iyice ısıtılır, ocaktan alınır, yağ ve çikolata konulur iyice karıştırılarak soğutulur.
Parfemiz 8 denk parçaya ayrılınır.
Üzerlerine hazırladığımız ganajdan dökülerek servis yapılır sade de servis yapabilirsiniz. Sınayacak olanlara şimdiden kolay gelsin