İlk olarak yoğurma kabına oda sıcaklığında ki tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarısını alarak yoğuralım.
Daha sonra un ve kabartma tozu ilave edip kulak memesi kıvamına gelecek biçimde yoğuruyoruz.
Ayrı bir kabın içerisine fındık kırığı ile şekeri karıştıralım.
Hamurdan parçalar kopartarak yuvarlayıp evvel yumurta akına daldırıp kırılmış fındık ve şeker karışımına bulayalım.
Kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirerek evvelden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar takribî 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kullandığınız margarin ya da tereyağının oda ısısında olması gerekmektedir.
Unu hakimiyetli bir biçimde yavaş yavaş ilave etmeli ve elde ettiğiniz hamurun kulak memesi kıvamında olmasına dikkat etmelisiniz.