Tereyağı, toz şeker ve yumurta aynı kap içerisine alınır ve iyice karıştırılır. Bu karışım içine un ve kabartma tozu da ilave edilerek yoğurulur.
Hazırlanan hamur, kulak memesi kıvamı aldığı zaman şekil verilmeye uygun demektir. Hamurdan ceviz kadar iki parça koparılır ve parçalardan birine tarçın, diğerine ise kakao ile bir araya getirilmesi sağlanarak iyice yoğurulur.
Bu iki parça renk aldıktan sonra diğer vanilyalı kurabiye hamuru pişirme kağıdının arasına alınır ve merdane ile iyice açılır.
Hamur açıldıktan sonra kakaolu ve tarçınlı hamurlardan ufak parçalar koparılarak hamurun farklı kısımlarına yapıştırılır.
Tüm parçalar yapıştıktan sonra hamurun üstünden bir kez merdane ile geçilir. Kurabiyeler istenilen şekillerde kalıplar ile fırın tepsisine dizilir.
Önceden 165 derecede ısıtılan fırında ortalama 15 dakika pişirilip soğuyunca servis edilir. Afiyet olsun.