3 Katlı Bol Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı sıcak su
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından iki parmak eksik un
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı margarin
1 vanilya
100 ml krema (yarım kutu)
3 yemek kaşığı toz krem şanti
Damla çikolata (isteğe göre)
1 kase süt (keki ıslatmak için)
1 poşet kakaolu pasta kreması
Süt (üzerinde yazan miktardan yarım su bardağı eksik)
100 ml krema (kalan yarım kutu)
60 gram çikolata
3 Katlı Bol Çikolatalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurta ve şekeri en az 5 dakika yüksek ayarda çırpın.
Vanilya ve sıcak su ekleyip çırpmaya devam edin.
Kalan kuru malzemeleri eleyerek karışıma ekleyin ve düşük ayarda yumurtaları söndürmeden çırpın.
Tabanına yağlı kağıt serilmiş 18 cm ’lik çembere kek harcını dökün birkaç kez yere vurun, kalıbın duvarlarını kesinlikle yağlamayın.
Önceden ısınmış 170 derecede yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Pişen kekin kenarlarını hemen bıçakla geçerek kalıptan çıkarın ve tel ızgaranın üzerine ters çevirerek bu şekilde soğumaya bırakın.
Böyle yaptığımız zaman kek içine çökmemiş olacak. (isterseniz keki bir gün önceden de hazırlayabilirsiniz hem işiniz diğer işlemler açısından daha kolay olacak hem de dolapta dinlendiği için katlara ayırmanız parçalanıp ufalanmadan daha kolay olacaktır. Tabi aynı gün içinde de yapabilirsiniz ben öyle yaptım acelem olduğu için. )
İç krema için; süt, un, nişasta, şeker ve kakaoyu tencereye alıp pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Ocağa alıp kaynana kadar karıştırmaya devam edin.
Kaynadıktan sonra vanilya ve margarini ekleyip karıştırın ocaktan alın.
Üzerine değecek şekilde streçleyip buzdolabına kaldırın.
Tamamen soğuduktan sonra krema ve toz krem şanti ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.
Kıvamı eğer çok katı ise süt ekleyerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.
Dış kreması için, hazır pasta kreması ve soğuk sütü çırpıp buzdolabına kaldırın.
Ganaj için, küçük bir sos tavasında kremayı ısıtıp içine çikolataları ekleyin karıştırarak eritin.
Soğuyan keki 3 eşit parçaya bölün.
Kekin birini çembere alıp biraz sütle ıslatın kremadan döküp yayın.
İsteğe göre damla çikolata serpin.
İkinci keki koyup tekrar sütle ıslatıp kremadan dökün, çikolata serpin.
Son keki koyup tekrar sütle ıslatın, üzerine krema sürün.
Ben üzerinin düzgün olması için kekin alt kısmını üst kısmında kullanıyorum.
Kalıbı açıp kekin kenarlarına da kremadan sürün.Çok kalın olmasın ince kat sıvamanız yeterli.
Sonra çırpılmış hazır kremayla dışını mümkün olduğunca düzgün sıvayın.
Ortasına soğuyan ganajı döküp pasta kremasıyla dilediğiniz şekilde süsleyin.
Ben ortasına bol çikolata koydum ama dilimlerken onları aldım görsellik açısındandı onlar😁
Ben 4-5 saat dinlendirdim ama kesinlikle 1 gece dinlendirmenizi tavsiye ederim.Hem tadı oturur, hem de daha güzel dilimler alırsınız.
Çikolataya doyuran bu nefis pastayı yapacaklara şimdiden afiyet olsun ♥️🍫♥️.