Bir tencerenin içerisine 1 litre sütü, toz şekeri, kakao, nişasta, un konup iyice karıştırılır. Koyulaşmaya başlayınca ocağın altı kısık ateşe alınarak muhallebi kıvamına gelene kadar hiç bırakmadan karıştırmaya devam edilir. İyice fokurdamaya başlayan göz göz olan muhallebinin içine 55 gram margarin ve 1 paket vanilya eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
Büyük boy cam fırın tepsisinin her yerini kapatacak şekilde Hindistan cevizi ile kaplanır ve hazır olan muhallebi cam tepsiye dökülür ve cam tepsi bir iki kez tezgaha hafifçe vurdurularak içerisindeki kabarcıkları alınır. Cam tepsinin üzeri kapanarak muhallebi buzdolabında soğumaya bırakılır.
1 paket krem şanti ve 1 paket süt mikser ile krema şekline gelene kadar bir kapta karıştırılır. Hazır olan krem şanti dolapta soğumuş olan muhallebinin üzerine dökülerek her tarafa eşit bir şekilde yayılır üzeri kapatılarak tekrar buzdolabında soğumaya bırakılır. En az 2 saat buzdolabında bekletilmelidir.
Dolaptan çıkarılarak karelere bölünür ve tabağa konarken ters çevrilerek Hindistan cevizli tarafı üste gelecek şekilde servis yapılır. Meyve parçaları ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.