25 Kase Bütün Miktarlı Aşure Tarifi İçin Malzemeler
1 su kadehi kuru fasulye, haşlanmış
1 su kadehi nohut, haşlanmış
2 su kadehi aşurelik buğday haşlanmış
1 çay kadehi pirinç
1 çay kadehi haşlanmış tane mısır
1 su kadehi kuru kayısı
1 su kadehi kuru üzüm
1 su kadehi kavrulmuş fındık, fıstık karışık
2 minik elma
4 su kadehi şeker
11 su kadehi kaynar su
Çubuk karanfil, 1 limon kabuğu rendesi
Ceviz, tarçın, hindistan cevizi, nar
25 Kase Bütün Miktarlı Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Akşamdan nohut, fasulyeyi ve buğdayı nemleniyoruz.
Sabah fasulye ve nohutu beraber, buğday ve pirinçide ayrı bir tencerede, evvel yarım saat bekletip, pişiriyoruz.
Daha sonra nohut ve fasulyenin suyunu süzüp daha büyük bir kapta hepsini birden mısırı karanfili, on su kadehi kaynar su koyarak, pişiriyoruz.
Bir taraftan da su kaynatmaya devam ediyoruz gerekirse yardım yapıyoruz, ben 1 su kadehi daha ilave ettim.
Kaynayınca kayısıları, üzümü nemlendirip, suyunu süzüp, elmayı da minik minik doğrayıp tencereye ilave ediyoruz.
Üzerinde oluşan kefini alıyoruz kıvamı koyulaşınca şekerini koyuyoruz bu arada dualar okuyoruz.
Bu safhada dibi yakalamasın diye kesintisiz karıştırıyoruz fıstık ve fındığı tavada şöyle. Bir kavurup, kabuklarını ceddip, ilave ediyoruz.
Şekerini atıp, karıştırarak on dakika daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz kıvamı koyu olursa su ilave edersiniz cıvık ise 1 yemek kaşığı nişasta koyabilirsiniz.
Limon kabuğunu rendeleyip, kapağını kapatıp on dakika dinlendirelim.
Evet aşureniz servise hazır kaselere koyup, kabuk yakalayınca istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Bu miktarlardan 25 adet aşure elde ettim, sınayacak olanlara şimdiden kolay gelsin