Malzemeler
3 tane yufka
Şerbet yapımı için
510 gram (3 su bardağı) toz şeker
1 litre (4 su bardağı ) su
Yarım limonun suyu
İç Harcı İçin
350 gram yaş kadayıf
100 gram tereyağı
60 gram (4 yemek kaşığı) toz şeker
Kızartmak için
Sıvı yağ
Yapılışı
Önce şerbeti soğuk kullanacağımız için, şerbeti hazırlayacağız. Orta boy bir tencereye su ve toz şekeri alalım, toz şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırılarak kaynatalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip, yaklaşık 5 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alalım. Ve soğuması için bir kenara bırakalım.
Kadayıfları, birbirinden ayıralım ve tavuk dider gibi kadayıfları parçalayalım. Bir tencereye tereyağını alalım, eritelim daha sonra üzerine kadayıf ve toz şekeri ilave edelim, rengi kahverengi olana kadar kavuralım ve ocaktan alalım. Yufkaları düz bir zemine serelim, on iki dilim olacak şekilde keselim ve her dilimin geniş kısmına hazırladığınız kadayıflı içten koyalım ve siğara böreği sarar gibi saralım. Uçları acılmaması için tıpkı sigara böreğinde yaptığımız gibi ıslatarak yufkaları yapıştıralım. Kızartma tenceresine yağı alalım ve ocağın üzerine alalım iyice ısınınca, sardığımız tüm börekleri kızartalım. Kızarttığınız börekleri soğuttuğunuz şerbetin içine atın, daha sonra bir kevgir yardımı ile börekleri çıkaralım. Servis yaparken üzerini isteğe göre bal, kaymak, toz fıstık ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.