Şeftalilerin çekirdeklerini ayıklayıp 4 parçaya ayrılın gizleme kabına alıp donması için derin dondurucuya kaldırın.
Muzların kabuklarını atayıp iki üç parçaya ayrılın onu da ayrı bir gizleme kabına alıp donması için derin dondurucuya kaldırın.
Bu meyveleri bir hafta öncedende dondurabilirsiniz bize gereken meyvenin donmuş olması gerekir.
Donmuş olan meyveleri dondurucudan çıkarın 20-25 dakika kadar etrafın vaziyetine göre hafif buzlu kalacak biçimde erimesini bekleyin.
Çok da erimeyen ama muzu ve balı doğrayıcı kabına alın ve birkaç dakika iyice pürüzsüz ve kremsi kıvam alana kadar çekin.
Şeftaliyide aynı biçimde hazırlayıp ayrı bir kaba alın üzerini kaşıkla düzenleyip dondurucuya kaldırın hakikatinde bu hali ile de külahta yenecek gidişatta oluyor ama azıcık daha yoğun kıvamlı olmasını isterseniz.
1 buçuk 2 saat dondurucuda bekletmeniz yeterli daha sonra hazır olan dondurmayı ister külahta isterseniz kupta servis edebilirsiniz.