2 Malzemeli Meybuz (Çok Amaçlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Çileği ve toz şekeri rondoya koyup püre haline getirin. İster dondurma kalıplarına doldurun, ister kağıt bardaklara koyup, 1 gece derin dondurucuda bekletin.
Dondurma kalıplarından rahatlıkla çıkartabilmek için, kalıpların dış kısmına sıcak su gezdirin. Kolaylıkla kalıptan çıkacaktır.
Çilekleri bu şekilde hazırlayıp ister nefis meybuzlar hazırlayın. İsterseniz kağıt bardaklarda dondurup, lezzetli çilekli limonatalar ve meyve sosları hazırlayabilmek için derin dondurucunuzda her daim bulundurun. Çok pratik oluyor. Şeker miktarını çileklerin tatlılık oranına veya damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Özellikle çocuklar bayılıyor. Meybuzların daha doğal olmasını isterseniz toz şeker yerine bal kullanabilirsiniz.