Bu pastanın bu kadar hoş olmasının en büyük nedenleri kuşkusuz hoş reçeteler uygulamış olmam ve beğenerek yapmam.
Pandispanya olarak herkesin çok methettiği, hiç sınamasam da tariflerine güvendiğim Müge’nin yoğurtlu pandispanyası. Ben büyük bir pasta yapacağım için 24 cmlik çembere göre olan tarifini iki katı olarak uyguladım. Lezzetli, nemli bir pandispanya oldu. Fırında azıcık fazla beklettiğim için kenarlar kurumaya başlamıştı o surattan ben sulandırılmış çilek reçeli ile nemlendirmeyi tertcih ettim.
Krema olarak çok beğendiğim yumurtalı pastacı kremasını kullandım. Tarifi birkaç yerdeki tarfileri karıştırarak uyguladım. Bazı yerde yarım litre süte 3 yumurta sarısı kullanılıyordu ben 1 litre süte 6 yumurta sarısını fazla bulduğumdan 1 lt. için 3 yumurta sarısı kullandım.
Üstü içinse hem görüntüsü açısında hem de kaplama-süslemeye en uygun krema olduğundan kremşanti kullandım.
Pastanın içine en çok hoşlanılan pasta meyvesi olan muzu, en üstüne ise muz-kivi-çileği kullandım. Meyveden dolayı tart jölesi döktüm ama muzlar yeniden de kararmaya başlamıştı. Ya ben doğru kullanamadım ya da muz eninde sonunda kararıyor, jöle yalnızca geciktiriyor.
Bu kadar açıklamadan sonra kullandığım tarifleri ilave ediyorum artık.
Yoğurtlu Pandispanya 24 cmlik kalıp için
Ben 2 miktar hazırlayıp büyük fırın tepsisinde pişirdim – benim fırın tepsim olağan fırın tepsilerinden daha derin-
Malzemeler
- 4 Adet Yumurta
- 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
- 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
- 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
- 2 Yemek Kaşığı Akışkan Yağ
- 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
- 1 Kutu Kabartma Tozu
- 1 Kutu Vanilya
Hazırlanması
- Yumurta aklarını sırça bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar takribî 6-7 dk. çırpın.
- Toz malzemeleri beraber eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın.
- Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, evvelden ısıtılmış 180 derece fırında takribî 30-35 dk. daldırdığınız kürdan pak çıkıncaya kadar pişirin.
Pastacı Kreması
Malzemeler
- 1 lt. süt
- 3 yumurta sarısı
- 1 y.k. nişasta
- 2 y.k. un
- 4,5 y.k. şeker
- 1 kutu vanilya
- 1 y.k. tereyağı koymayabilirsiniz
Hazırlanması
- Yumurta sarısı, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın
- Tencereyi ocağa alıp üzerine soğuk sütü azar azar dökerek karıştırmaya devam edin
- Karıştırarak pişirmeye devam edin, vanilyasını ilave edin, kaynayıp koyulaşmaya başlayayınca bir müddet daha pişirip ocaktan alın.
- Tereyağını ilave edip karıştırın
- Ara ara karıştırarak ılımasını bekleyin
- Ilıdıktan sonra pastanızda kullanabilirsiniz.
Üzeri için
- 2 kutu toz kremaşnti
- 2 su kadehi süt
- Dilediğiniz meyveler
- 1 kutu tart jölesi
Pastanın Hazırlanması
- Dikdörtgen fırın tepsisinde pişirdiğiniz pandispanyayı biçimdeki gibi kesip birleştirin.
- Her bir pasrçayı ekmek bıçağı ile ortadan ikiye kesin
- Çeniş bir tepsiye alt katları yerleştirin, arasına kremayı sürüp dilediğiniz meyveleri döşeyin
- Pandispanyanın üst katını yerleştirip kremşanti ile kaplayın
- Dilediğiniz meyvelerle süsleyip kutunun üzerindeki tarife göre hazırladığınız tart jölesini dökün.
- 1 gece buzdolabında dinlendikten sonra servis etmenizi öneririm.