1 Koli Tek İçimlik Saleple 1 kilogram Dondurma Tarifi Yapılışı
Öncelikle pasta kremasını ve iki buçuk su kadehi sütü mikserle kıvam alıncaya kadar 2-3 dakika çırpalım.
Çırpma harekâtını tamamladıktan sonra kremayı buzdolabına kaldıralım tencereye 2,5 kadeh sütü ve şekeri alıp ocağın büyük gözünde karıştırarak süt kaynayıncaya kadar pişirelim.
Süt kaynamaya başlayınca üzerine salep ve vanilini ilave edelim 0rta ateşte 10 dakika süresince karıştırarak pişirelim 10 dakikanın ardından ocağı kapatıp hazırlamış olduğumuz karışımı ara ara karıştırarak soğutalım.
Tamamen soğuduktan sonra üzerine buzdolabındaki kremayı çıkarıp ilave edelim birbirine karıştıralım sonra uygun dikdörtgen bir kaba döküp kapağını kapatalım buzdolabının dondurucu kısmına kaldıralım.
Takribî 4 saat sonra dolmasına izin vermeden çıkarıp blender ile yalnızca bir defa iyice bir kaç dakika karıştıralım.
Tekerrür kapağı kapatıp dondurucuya kaldıralım ve 8-10 saat tamamen doluncaya kadar bekletelim afiyet olsun güzelce kalın.