Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Zerdeçallı Akordeon Patates
Sosyal Medyada Paylaş
6 Temmuz 2021
admin

Zerdeçallı Akordeon Patates

Zerdeçallı Akordeon Patates Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet orta boy taze patates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 dal dereotu

Zerdeçallı Akordeon Patates Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri iyice yıkayıp kabuğunu atamadan nemli bir bezle arının. Besbelli bir bıçak takviyesiyle dibini kesmeyecek biçimde çok ince dilimleyin.
  • Sarımsakları çok ince kesip bir kaseye alın. Çok ince doğranmış kapya biberi, zerdeçalı ve akışkan yağı ilave edip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı patates dilimlerinin aralarına yerleştirin.
  • Üzerine kalan akışkan yağı dökün. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında, yarım saat pişirin.
  • Fırından almadan 5 dakika evvel üzerine tereyağı parçaları serpip tekerrür fırına verin. 5 dakika sonra fırından alın, ince kıyılmış dereotu serpin ve bekletmeden servis yapın.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.