Yulaflı Buğdaylı Çorba
Yulaflı Buğdaylı Çorba Tarifi İçin malzemeler
- 1 yemek kaşığı fındık yağı
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 3 su kadehi su
- 1 su kadehi tavuk suyu
- 5 yemek kaşığı yulaf kırması
- 1.5 yemek kaşığı aşurelik buğday
- 1 su kadehi süt
- 1 su kadehi yoğurt
- Pul biber
- Biberiye, nane, kekik İsteğe göre
Yulaflı Buğdaylı Çorba Nasıl Yapılır?
Tarif ve imal: Deniz Orhun
Resim: Mehmet Ateş
- Buğdayı haşlayın ve bir kaseye alın.
- İnce kıyılmış sarımsak ve kuru soğanı, 1/4 su kadehi suda saydamlaşıncaya kadar pişirin.
- Yağı ilave edin ve bir kere daha çevirin. Tavuk suyu ve suyu ilave edin. Yulafları ve haşlanmış buğdayı ilave edip pişirin.
- Süt ile yoğurdu terbiye ederek ilave edip pişirin. Üzerini tereyağlı kırmızıbiber, biberiye/nane/kekik ile süsleyebilirsiniz.
Buğday çorbası tarifi için tıklayın
Bir Yorum Bırak