Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Vişneli Bademli Franjipan Tart
Sosyal Medyada Paylaş

Vişneli Bademli Franjipan Tart

Tarifin Öyküsü

Vişneli Bademli Franjipan Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram un
  • 175 gram soğuk tereyağ
  • 75 gram toz şeker
  • 1 yumurta hafif çırpılmış
  • Bir çimdik tuz
  • 1/2 yarım çay kadehi soğuk su gerekirse
  • 200 gram çekilmiş kabuksuz badem
  • 2 yumurta
  • 2/3 su kadehi şeker
  • 60-70 gram tereyağı oda sıcaklığında
  • Franjipan üzerine
  • 1-1, 5 su kadehi vişne

Vişneli Bademli Franjipan Tart Tarifi Yapılışı

  1. Bademler sıcak suda bekletilip kabukları ceddilir.
  2. Soğuk küp doğranmış tereyağı, değişik malzemelerle robotta çok az karıştırılıp kırıntılı bir hamur hazırlanır.
  3. Hamur poşete koyulup buzdolabında 30 dakika dinlendirilir.
  4. Dinlenmiş hamur, yağlı kağıt serilmiş mini fırın tepsisine veya büyük boy turta kalıbına elle dağılır.
  5. 190 dereceli fırında, alt-üst ayarda ve 2. Seviyede 20 dakika pişirilir.
  6. Bademler rondoda çekilir.
  7. Çekilmiş olan bademler oda sıcaklığında tereyağı, yumurta, şekerle yoğrulup soğumuş olan tart hamurunun üstüne dağılır ,en üste vişneler dizilir.
  8. 190 dereceli fırında 30 dakika pişirilir, alt üst ayarda ve 2. Seviyede.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.