Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Supangleli Tavuk Göğsü

Supangleli Tavuk Göğsü

Tarifin Hikayesi

Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yada margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 500ml (2, 5 su bardağı) süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 80 yada 100gr sütlü çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı buzlu su

Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsünü hazırlamak için, uygun bir tencereye aldığımız tereyağını eritelim.
  2. Ardından unu ekleyerek 3 dakika orta ateşte, bir çırpıcı yardımı ile karıştırarak kavuralım.
  3. Kavrulan unun üzerine sütü ilave edelim.
  4. Son olarak şekeri de ekleyerek karıştıralım.
  5. Tavuk göğsümüz koyulaşıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam alan tavuk göğsümüzü ocaktan alarak bir kaba aktaralım ve üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
  6. Bu sırada supangleyi hazırlamak için derin bir tencereye sütümüzü alalım.
  7. Üzerine şeker, un, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
  8. Ardından ocağın altını açalım ve pişirmeye başlayalım.
  9. Kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  10. Koyulaşıp göz göz olan tatlımızı ocaktan alarak içerisine sütlü çikolatamızı ve tereyağımızı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  11. Ardından yarım su bardağı buzlu suyumuzu da ilave edip güzelce tekrar pürüzsüzleşene kadar karıştıralım.
  12. Daha sonra oda ısısına gelen tavuk göğsümüzü blender ile çırpalım, soğumaya bırakalım.
  13. Servis kabımıza hazır olan tavuk göğsümüzü aktaralım ve kalıbı 1-2 kez tezgaha vurarak varsa içerisindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
  14. Soğuyan supanglemizi de blender yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  15. Hazırladığımız supangleyi de servis kabına, tavuk göğsünün üzerine boşaltalım.
  16. Üst kısmını bir spatula yardımı ile düzeltelim. Tatlımızı yaklaşık 4-5 saat buzdolabında dinlendirelim.
  17. Dinlenen tatlımızı buzdolabından aldıktan sonra üzerine süzgeç ile kakao serpelim ve dilediğimiz şekilde süsleyelim. Herkese afiyet olsun. 🌺.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın