Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Supangle
Sosyal Medyada Paylaş
28 Ekim 2021
admin

Supangle

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi şeker 200gr
  • 1 çay kadehi un 80gr
  • 2 yemek kaşığı nişasta 30gr
  • 3 yemek kaşığı kakao 30gr
  • 100 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı tereyağ 40gr
  • 1 su kadehi buz gibi su 250ml

Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle suyu iyice soğutun.Sütü tencereyeye alın.
  2. Şeker, un, nişasta ve kakao ilave edip karıştırın ve ocağı açın.
  3. Ocakta kıvam alana kadar aralıksız karıştırarak pişirin.
  4. Kaynamaya başladıktan sonra kısa bir zaman devam kaynatın ve ocaktan alın.
  5. Tereyağ ve çikolatayı ilave edin.
  6. Bir beş dakika ılımasını bekleyin.
  7. Bu sırada kabuk bağlamaması için arada bir karıştırın.
  8. 1 su kadehi buz gibi suyu ilave edin ve blenderdan geçirip iyice özleştirin.
  9. Supangleye kıvamını verecek olan buz gibi su oluyor.
  10. İyice karışan supangleyi kadehlere paylaştırın 6-8 kadeh.
  11. Oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın.3-4 saat sonra soğuk servis edin.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.