Malzemeler
4 su bar dağı süt
2 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı kırık pirinç
1 yemek kaşığı pirinç unu
2 parça damla sakızı
1 yumurta sarısı
1 tutam tuz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
15 gr tereyağı
2 yemek kaşığı süt
Yapılışı
Pirinçleri yı kayıp süzelim. Tencereye alıp 2 bardak su ilave edelim. Bir tutam tuz ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirip süzelim. Yumurta sarısı ile damla sakızını karıştıralım. Pirinç ununu 1 bardak sütle karıştıralım. Kalan 3 bardak sütü, sütlacı pişireceğimiz tencereye aktaralım. Şeker ve pirinci ila ve edelim. Pirinç ununu azar azar ekleyelim. Karıştı rarak pişirelim. Tencereyi ocaktan almadan 5 dakika önce damla sakızlı karışımı ekleyip bir taşım daha kaynatalım. Ocaktan alalım. Üzerleri için yumurta sarısı, tereyağı ve sütü çırpalım. Sütlacı ısıya dayanıklı kaplara paylaştı ralım. Üzerlerine tereyağlı sütü gezdirerek dökelim. Kaseleri içinde su olan bir fırın tepsisine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Buzdolabında soğutup servis yapalım. Afiyet olsun.