Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Sade Dondurma Tarifi
Sosyal Medyada Paylaş
3 Kasım 2021
admin

Sade Dondurma Tarifi

Sade Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su kadehi süt
  • 1 tatlı kaşığı salep
  • 200 ml krema

Sade Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle süt reçelini tarif edeyim ;Süt reçeli için 1 litre süt ve 1 su kadehi şeker bir taşım kaynatıldıktan sonra bir çay kaşığı kabartma tozu ilave edilir. kabartma tozunu koyduktan sonra baya bir kabarıyor .Büyük bir tencere kullanmanızı nasihat ederim .
  2. Kısık ateşte takribî 45 dakika ara ara karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir,sırça bir kavanoza alınarak bir gün bekletilir.
  3. DONDURMA ; 2 su kadehi süt bir taşım kaynatılır ve bir tatlı kaşığı salep ilave edilir .
  4. Koyulaşınca ocağı kapatıp soğuması beklenir.
  5. Soğuduktan sonra dünden hazırladığımız süt reçeli krema dondurma ucu bir kapta mikser dayanağıyla birleştirilir,iyice çırpılır.
  6. Dondurucuya konulur ve yarım saate bir çıkartılıp çırpılır. 5 kere bu harekâtı yapmanız yeterli olacaktır.
  7. Daha sonra donması için beklenir.
    NOT: Ne kadar çok çırparsanız o kadar hoş olacaktır dondurmanız. Dikkat etkeniz gereken bir bilgi daha buzluktan çırpmak için her çıkardığınızda kabın kenarında olan buzları almayı unutmayalım.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.