Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Rezene Ve Kumkatlı Kefal Balığı
Sosyal Medyada Paylaş
27 Nisan 2021
admin

Rezene Ve Kumkatlı Kefal Balığı

Rezene Ve Kumkatlı Kefal Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g patates
  • 200 g kumkat
  • 2 kilogram kefal balığı
  • 40 g taze rezene
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Rezene Ve Kumkatlı Kefal Balığı Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyun ve yarım cm kalınlığında yuvarlak dilimleyin. Tuzlu kaynar suda 5 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.
  • Kumkatları iki dakika kadar kaynar suda bekletin. Suyunu süzüp soğuması için kenara alın. Yıkadığınız balığın ortasını kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  • Ortasını ince kıydığınız rezene ile doldurun. Soğuyan patates ve kumkatları balığın çevresine yerleştirin.
  • Üzerlerine zeytinyağı dolaştırıp tuz serpin ve evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.