Hamuru için su ve margarin tencereye alınır eritilir.
Ardından unumuz eklenir ve hızlıca karıştırılır topak olmaması için .
Hamur kendini toplayana kadar bu işleme devam edilir .
Ortalama 5 dakika falan sürüyor ardından 6 kapanır .Soğuması beklenir .
Soğuyan hamurun üzerine yumurtalar teker teker iyice yedirilerek eklenir burada önemli husus yumurtaların tek tek eklenmesi ve iyice hamura yedirilmesidir.
Ardından 10 dakika kadar hamuru dinlendirmeye bırakalım.
Hamurumuz dinlenirken iç kremasını hazırlayalım vanilya hariç bütün malzemeler tencereye eklenip muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırılarak pişirilir.
Hazır olan muhallebinin altı kapanır ve üzerine vanilya eklenip iyice yedirilir.
Ardından hamurumuzu sıkma torbamıza veya buzdolabı poşetine konur tatlı kaşığı büyüklüğünde tepsimize dizilir .
Kesinlikle el vurmayın arkadaşlar elinizi yapışacaktır .
200 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir .
Pişen hamurlar 10 dakika kadar dinlendirilir ve soğuması beklenir.
Hamurumuz soğurken çikolata sosu muz arkasındaki tarife göre yapılır pişen çikolata sosu ara ara karıştırılarak soğuması beklenir kabuk tutmaması için.
Soğuyan hamurlarımız ortadan ikiye kesilerek yaptığımız muhallebiden konur ardından üzeri kapatılır servis edeceğimiz tabağı aylaştırılır.
Soğuyan çikolata sosumuz üzerine gezdirilir.
İsterseniz az isterseniz fazla bir şekilde çikolata sosunu ekleyebilirsiniz ben bol çikolata sosu seviyorum arkadaşlar servise hazır afiyet olsun 💜✨.