Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,17
EURO
%-0,60
ALTIN
%1,38
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 22.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Çikolatalı Tatlılar
»
Profiterol
Facebook
Twitter
Google+
19 Kasım 2021
0
348
+
-
Profiterol
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
100 gram tereyağ veya margarin
1,5 su kadehi su
1,5 su kadehi un
1 çimdik tuz
4 yumurta
500 ml süt
1,5 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kutu kremşanti
1,5 su kadehi süt
1,5 su kadehi su
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı un
Yarım su kadehinden azıcık fazla şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
İsteğe bağlı 40-50 gram bitter çikolata
Hazır çikolata sosta kullanabilirsiniz
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Yağı ve suyu tencereye alıp kaynamaya başlayınca tuz ve unu ilave edip kısık ateşte devamlı karıştırıyoruz.
Topaklanma düzelecek karıştırmaya devam edin.
Hazır olan hamurunuzu ılımaya vazgeçiyoruz.
Yumurta pişmeyecek sıcaklığa gelince yumurtaları tek tek ilave ediyoruz.
Evvel kaşıkla 3 cu yumurtadan sonra mikser ile çırpıyoruz.
Sıkma torbasına aldığımız hamuru minik toplar yapıyoruz.
İki kaşık ilede top biçimini verebilirisiniz.
Üzerlerini parmağınızı suya daldırarak düzenleyebilirsiniz.
170 derece evvelden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Muhallebi için; Krem santi tereyağ hariç tüm malzemeleri karıştırıp muhallebiyi pişiriyoruz tereyağını ilave edip kapatıyoruz.
Soğuyan muhallebiye şantiyi ilave edip mikserden sürüklüyoruz.
Çikolatalı sos için tereyağ ve çikolata hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz.
Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
Yağ ve çikolata ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
hazırlanışı
kolay Profiterol Tarifi
Profiterol Tarifi
Profiterol Tarifi nasıl yapılır
yemek tarifi
yemek tarifleri
İlginizi Çekebilir
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Profiterol
Önceki Yazı
İncir Yattırması
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı