Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,36
  • ALTIN
    %-0,19
  • BIST
    %-1,10
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi su
  • 125 gram margarin
  • 1 su kadehi un
  • 3 adet yumurta
  • 2,5 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay kadehi şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 1 adet yumurta
  • Çikolata sosu
  • Fındık, ceviz vs

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Su ve margarini kaynatalım ,unu döküp 3 dakika pişirelim.Sürekli karıştırarak pişirilelim.
  2. Pişen hamuru 10 dakika bekletelim.
  3. Sonra teker teker hamura yumurtaları kırıp karıştıralım. Sonra 15 dakika bekletelim.
  4. Hamuru tepsiye sıkma torbasıyla azar azar sıkalım .
  5. 180 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
  6. Krema malzemeleri vanilya hariç karıştırın ve ocakta fokurdayıncaya kadar pişirin fokurdadıktan sonra 2-3 dakika kaynatın.
  7. Alacağına yakın vanilya ekle karıştırın.
  8. Sonra profiterol hamurunun içine kremayı sıkın üzerine çikolata sosunu üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp dökün.
  9. Üzerine isteğe bağlı fındık, ceviz yap afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın