İlk olarak profiterolün hamuru hazırlanır. Ufak bir tencereye 1 su kadehi su ve margarin koyarak kaynatılır. Ardından 1 su kadehi unu ilave ederek iyice karıştırılır 2-3 dakika karışımı kesintisiz karıştırılarak pişirilir.
Ocağı kapatarak 20 dakika hamurun soğumasını beklenir. Hamur azıcık dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirilir.
Dikkat ! yumurtaları teker teker hamura kırılır ve birini iyice yedirmeden öteki yumurta kırılmaz. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışık bir hamur elde edilir. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirilir.
Hamurlar pişirilir. Yağlanmış tepsiye, kaşık desteği ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak dökülür. Evvelden 180 derecede ısıtılan fırına hamur konulur. Üzeri kızarana kadar takribî 40 dakika pişirilir.
Kreması için.
Vanilya hariç öteki malzemeleri bir tencereye koyulur ve krema pişirilir. Kremayı ocaktan alındıktan sonra vanilya ilave ederek karıştırılır.
Krema profiterol hamurlarına doldurulur. pişen hamurları ikiye ayrılarak içleri krema ile doldurulur ve tepsiye dizilir. Tatlımızın üzerine çikolata sosu dolaştırılır. Afiyet olsun.