Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %-0,12
  • BIST
    %-0,42
Patlıcanlı Ekşili Çorba

Patlıcanlı Ekşili Çorba

Patlıcanlı Ekşili Çorba Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay kadehi aşurelik buğday
  • 1 çay kadehi nohut
  • 1 çay kadehi kırmızı mercimek
  • 6.5 su kadehi su
  • 1 orta boy patlıcan
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Tuz

Patlıcanlı Ekşili Çorba Nasıl Yapılır?

  • Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su kadehi su ile nemlendirin. Ertesi gün yıkayıp süzün ve kalan 5 kadeh suyu ilave edip tazyikli tencerede 45 dakika pişirin.
  • Mercimeği yıkayıp süzün. Patlıcanın kabuğunu atamadan ufak küp biçiminde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sıkarak sudan çıkarın.
  • Salçayı 1 kaşık suyla ezin. Mercimek, patlıcan, tuz ve salçayı nohutlu buğdaya ilave edip pişirin.
  • Sarımsakların kabuklarını atayıp ezin. Sumak ekşisiyle beraber tencereye ilave edip karıştırın.
  • Nane ve kırmızıbiberi tereyağda kızdırıp çorbanın üzerine dolaştırın. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, sade bir biçimde sunulan ekşili çorba tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın