Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Pandispanya
Sosyal Medyada Paylaş

Pandispanya

Tarifin Öyküsü

Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 3,5 kahve fincanı toz şeker
  • 2 kahve fincanı nişasta
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 2 kaşık
  • 1/2 yarım çay kadehi ılık su
  • 1/2 yarım kutu kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 20 cm çember

Pandispanya Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta akları ve sarıları dağılır. Şekerin yarısı beyazlı yarısı sarılı karışıma ilave edilir. Yumurta aklarını iyice kar gibi olana dek şekerin yarısı ile çırpıyoruz.
  2. Sarılı karışıma suyu ilave edip iyice köpük gibi olana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Unlu mamülleri eleyip sarılı karışıma ilave edip mikserin en düşük kademesi ile çırpıyoruz.
  4. Beyazlı karışımı 4 seferde sarılı karışıma spatula ile alttan üste söndürmeden veriyoruz.
  5. Kalıba döküp 150 derecede yavaş yavaş takribî 1 saate yakın pişiriyoruz. Fırından çıkınca telin üzerine ters çevirip yada çemberi yan yakalayıp soğumaya vazgeçiyoruz.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.