Orman Meyveli Alman Cheescake Tarifi İçin Malzemeler
1,5 kadeh un 200 ml kadehle
1 yumurta
65 gram tereyağı
1 kutu vanilya
4 yemek kaşığı şeker
Yarım kutu kabartma tozu
700 gram labne peynir
1 kutu krema
3 yumurta
1 su kadehi şeker 250 ml kadehle
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta darı ya da buğday fark etmez
2 kutu vanilya
100-150 gram frambuaz
250-300 gram karmaşık orman meyvesi ben frambuaz ve böğürtlen kullandım
1 çay kadehi şeker 150 ml kadehle
1 su kadehi su 250 ml kadehle
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 kutu vanilya
Orman Meyveli Alman Cheescake Tarifi Yapılışı
Alt tabanı için tüm malzemeleri hoşça yoğurun 5-10 dakika.
Buzdolabı poşetine koyup 20 dakika buzdolabında bekletin.
İki yağlı kağıt arasına koyup takribî 30 cm çapında açın 26 cm kelepçeli kek kalıbına koyacağız ve kenarlarına da taşacak, bunu düşünerek hamurun büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz.
Kalıbımızın altına yağlı kağıt yerleştirelim.
Kenarlarına bir şey sürmenize ya da yağlı kağıt koymanıza gerek yok hamur yağlı olduğu için yapışmıyor.
Açtığımız hamuru kalıbımızın kenarlarını da kaplayacak biçimde hoşça yerleştirelim. kenarlarında üstten 1 parmak kadar boşluk kalsın.
Kremasını hazırlayana kadar kalıbımızı buzlukta ya da buzdolabında bekletelim.
Kreması için evvel labne peyniri bir kaba alalım ve krema kıvamına gelene kadar yüksek devirde çırpalım. takribî 10 dk.
İçerisine kremasında ilave edip 5 dk daha çırpalım, şekeri ilave edelim ve 5 dk daha çırpalım.
Yumurtaları teker teker ilave ederek ikişer dakika çırpalım.
Nişasta ve vanilyasını ilave edip hoşça karışana kadar çırpalım.