Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Orman Meyveli Alman Cheescake

Orman Meyveli Alman Cheescake

Orman Meyveli Alman Cheescake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kadeh un 200 ml kadehle
  • 1 yumurta
  • 65 gram tereyağı
  • 1 kutu vanilya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yarım kutu kabartma tozu
  • 700 gram labne peynir
  • 1 kutu krema
  • 3 yumurta
  • 1 su kadehi şeker 250 ml kadehle
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta darı ya da buğday fark etmez
  • 2 kutu vanilya
  • 100-150 gram frambuaz
  • 250-300 gram karmaşık orman meyvesi ben frambuaz ve böğürtlen kullandım
  • 1 çay kadehi şeker 150 ml kadehle
  • 1 su kadehi su 250 ml kadehle
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 kutu vanilya

Orman Meyveli Alman Cheescake Tarifi Yapılışı

  1. Alt tabanı için tüm malzemeleri hoşça yoğurun 5-10 dakika.
  2. Buzdolabı poşetine koyup 20 dakika buzdolabında bekletin.
  3. İki yağlı kağıt arasına koyup takribî 30 cm çapında açın 26 cm kelepçeli kek kalıbına koyacağız ve kenarlarına da taşacak, bunu düşünerek hamurun büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz.
  4. Kalıbımızın altına yağlı kağıt yerleştirelim.
  5. Kenarlarına bir şey sürmenize ya da yağlı kağıt koymanıza gerek yok hamur yağlı olduğu için yapışmıyor.
  6. Açtığımız hamuru kalıbımızın kenarlarını da kaplayacak biçimde hoşça yerleştirelim. kenarlarında üstten 1 parmak kadar boşluk kalsın.
  7. Kremasını hazırlayana kadar kalıbımızı buzlukta ya da buzdolabında bekletelim.
  8. Kreması için evvel labne peyniri bir kaba alalım ve krema kıvamına gelene kadar yüksek devirde çırpalım. takribî 10 dk.
  9. İçerisine kremasında ilave edip 5 dk daha çırpalım, şekeri ilave edelim ve 5 dk daha çırpalım.
  10. Yumurtaları teker teker ilave ederek ikişer dakika çırpalım.
  11. Nişasta ve vanilyasını ilave edip hoşça karışana kadar çırpalım.
  12. Kremamızı kalıbımıza dökelim ,içerisine frambuazları gömelim.
  13. Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat 10 dakika pişirelim.
  14. Fırının içine kesinlikle ısıtmaya başlarken bir kap içinde su koyalım ve kekimizi öyle fırına koyalım.
  15. Sosu için meyveleri şekeri bir su kadehi su karıştırıp pişirelim.
  16. Nişastayı 1 çay kadehi su ile açalım ve içerisine vanilyayı ilave edelim.
  17. 10 dakika kadar pişirdiğimiz meyvelerin içine nişastalı karışımı ilave edip 2 dakika kadar pişirelim ve altını kapatalım.
  18. Kabuk bağlamaması için ara gizeme hep karıştıralım.
  19. Kekimiz piştikten sonra en az 2-3 saat soğumasını bekleyelim ve sosumuzu üzerine öyle dökelim.
  20. Üzerini zevkinize göre süsleyebilirsiniz. Ben yaban mersini ve kenarları için de pudra şekeri kullandım.
  21. Sosunu döktükten sonra kekimiz ne kadar uzun vakit beklerse o kadar lezzetli olacaktır. ben servis etmek için bir gece beklettim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın