Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Nezaketli Kuzu Gerdan Haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
31 Temmuz 2021
admin

Nezaketli Kuzu Gerdan Haşlama

Nezaketli Kuzu Gerdan Haşlama Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 kuzu gerdan eti
  • 4~5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 1.5 litre sıcak su
  • 2~3 havuç
  • 4 patates
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Taze rezene

Ahlakı için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Yarım limonun suyu

Nezaketli Kuzu Gerdan Haşlama Nasıl Yapılır?

  • Kuzu gerdan etlerini zeytinyağında hafif kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Yağını sürükleyen etleri geniş bir tencereye alın.
  • Üzerine kocaman doğradığınız soğanlar ve sıcak suyu ilave edip kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin.
  • Daha sonra sırasıyla kocaman doğradığınız havuç, patates ve renkli biberleri ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Ahlakı için yumurta sarısı ve limon suyunu bir kasede çırpın. Yemeğin suyundan bir kepçe kadar ilave ederek nezaketi ılındırın ve yemeğe ilave edin.
  • İnce kıydığınız rezeneyi ilave edip 3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın. 

    Başlangıç menülerinde sunabileceğiniz nezaketli kuzu gerdan çorbası tarifine buradan erişebilirsiniz.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.